DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ AFİŞ TASARIMI

26.12.2023 94

EN İYİ CÜMLE-AFİŞ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

1.En iyi Cümle/afiş tasarımında ( İlkokullar) elişi kâğıdı, eva kâğıt, renkli kuru kalem, pastel boya, kuru boya gibi malzeme, kalem ve boyalar da serbestçe kullanılabilecektir.

2. Afiş tasarımında kullanılan karton veya mukavva tek yönlü olmalıdır.

3. En iyi Cümle/afiş tasarımının arka kısmında, cümle/afişi tasarlayıp hazırlayan öğrencinin adı soyadı, ilçesi, okulu, sınıfı, öğrenci ve veli iletişim bilgileri yer almalıdır.

4. En iyi Cümle/afiş resimli, çizimli, şekilli, siyah-beyaz veya renkli hazırlanabilir.

5. Tasarımda görsel ve yazı elemanları dengeli bir şekilde kullanılmalı ve dikkat çekici renkler tercih edilmelidir.

6. Afişte kullanılan yazılar okunaklı olmalıdır.

7. Afişte projenin adı ve oluşturulan tek bir cümle yer almalıdır.

8. Her ilçe millî eğitim müdürlüğü kendi okulları arasında yarışmayı düzenleyecektir.

9. Okullar, komisyon marifetiyle okul birincilerini seçerek ilçe yarışmasına göndereceklerdir. İlçeler ilçe komisyonu marifetiyle ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde ilçe birincilerini seçerek il yarışmasına göndereceklerdir.

10 . İl yarışmasında ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde dereceye giren eserler ödüllendirilecektir. İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde ilde dereceye giren eserlerle ilçe birincisi olarak seçilen eserler sergilenecektir.

11. Lise düzeyinde ilde dereceye giren eserlerle ilçe birincisi olarak seçilen eserler Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Haftası il programında ayrıca sergilenecektir.

12. İlçelerden ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde birinci seçilen eserler, en geç 22 Aralık 2023 mesai bitimine kadar İl Millî Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şubesine teslim edilecektir.

13. İlkokul, ortaokul ve lise kategorileri ayrı ayrı değerlendirilecektir.

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ VE PUANLAMA:

Cümlenin işlevselliği, öğreticiliği ve akılda kalıcılığı: 20 Puan

Konuya uygunluk ve bütünlük: 20 Puan

İmlâ kuralları: 20 Puan

İfade zenginliği ve özgünlük: 20 Puan

Görsel estetik ve tasarım: 20 Puan

Yarışma ile ilgili şartnameye ulaşmak ve bilgisayarınıza indirmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

meb_iys_dosyalar/39/01/705360/dosyalar/2023_12/26141137_dilimizinzenginlikleriprojesisartnamesi.docx